Guds kärlek och evangeliet

En kort reflektion som hängt kvar sedan söndagens predikan.

”Med evig kärlek har jag älskat dig därför låter jag min nåd bli kvar över dig.”

Det viktiga i detta löfte är ordet ”evig”. Det är inte fråga om en mänsklig kärlek av högre kvantitet, det är fråga om en kärlek av en helt annan kvalitet. Att Guds kärlek är evig betyder att den är oföränderlig, perfekt, himmelsk, helig.

Folket behöver inte tvivla på att Guds kärlek skall bestå, för Guds kärlek är evig. 

Två andra bibelställen talar om detta:

”Sion säger: Herren har övergett mig, Herren har glömt mig. Kan en mor glömma sitt lilla barn att förbarma sig över sin livsfrukt? Och även om hon skulle glömma så glömmer jag inte dig. Se, jag har skrivit dig på mina händer.” Jesaja 49

Och

”Sätt mig som ett sigill på ditt hjärta som ett sigill på din arm… Väldiga vatten kan inte släcka kärleken, strömmar kan inte dränka den.” Höga visan 8

På båda dessa ställen, där kärlekens eviga kvalitet understryks, får vi subtila antydningar om korsfästelsen. Sigillet på armen, texten på händerna – Kristi sår.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.